Wie is Violier?

pasfoto

Ik ben Frida van Leeuwen, geboren in 1966 en heb van oktober 1975 tot juni 2011 in Rijssen gewoond. Ik ben oudste van 11 kinderen en heb altijd veel ambitie gehad in het werken met kinderen. Mijn opleidingen zijn daar ook altijd op gericht geweest: Na de LHNO ben ik naar het MBO gegaan en volgde daar de opleiding voor Kinderverzorging/Jeugdverzorging. Ik vond het boeiend en deed mijn stages op een peuterspeelzaal, de kleuterschool, de kinderafdeling in een ziekenhuis (vooral in de speelkamer) en een school voor MLK. Het onderwijs begon me steeds meer te trekken en ik wilde graag naar de kleuterkweek – maar omdat deze werd samengevoegd met de PA (en dus de PABO werd) heb ik besloten om deze studie aan te gaan waar ik overigens absoluut geen spijt van heb gehad. Ik heb daar mijn hart bij de kleuters verloren. Het speet me dan ook enorm dat ik slechts één jaar voor de klas heb gestaan.

Intussen heb ik niet stilgezeten.

Naast mijn werk als secretarieel medewerker vond ik het heerlijk om muziekles te geven aan jonge kinderen (4-12 jaar) en actief te zijn in het clubwerk met kinderen in de leeftijd van 9-12 jaar. Ook het organiseren van spelletjesmiddagen voor de categorie 4-8 was steeds een succes. En nu heb ik de kans om mijn leven een andere wending te geven: als Gastouder.

In augustus 2010 was het een feit en is “Violier – Flexibele Kinderopvang Rijssen” geopend. Met veel plezier heb ik daar gewerkt, maar sneller dan vermoed en verwacht liep het aantal kinderen zo sterk terug dat ik op zoek ben gegaan naar een goede oplossing. Deze heb ik gevonden door te verhuizen naar Zoetermeer. In juni 2011 is daar een nieuwe groep opgestart onder (bijna) dezelfde naam: “Violier – Flexibele Kinderopvang”.

Inmiddels zijn we alweer heel wat jaren verder. En nog steeds zeg ik met hetzelfde enthousiasme: Dit had ik VEEL EERDER moeten doen. Mijn enthousiasme is nog even groot – maar wat wil je: de leukste kinderen komen hier, dus dan gaat dat vanzelf!

Ben je geïnteresseerd geworden? Kijk dan snel verder op deze site of neem contact op met mij.