Kiki’s weekjournaal

Week 3

Deze week voelde ik me echt niet lekker. Ik had hoofdpijn en was maar aan het hoesten en proesten… Ik kan je vertellen dat er heel veel tissues zijn gebruikt. Ik was niet de enige die verkouden was, maar ja – wat wil je oom met dit koude weer. In het weekend heeft het gesneeuwd en gehageld (helaas konden we geen sneeuwpop maken).

Toch was het ook best wel een beetje grappig. Iedereen zat wel te hoesten of te snotteren. Toen zijn we lekker gaan verven: ja, er was een leuke tekening gemaakt van mij – goed, stukjes ervan – en ik ben benieuwd wat dat zou gaan worden.

Daar hoefde ik niet lang op te wachten. De volgende dag kreeg iedereen een doos tissues. Dat ging een bedje worden voor Kiki (hihihi, voor mij dus ?). Slapen in een bed zo der dekens is niet lekker warm. Er werden allemaal lapjes op de tafel gelegd en lijm erbij. En toen snapte ik het: er werd een lapjesdeken van gemaakt! Wat leuk!! Daarna zijn alle geverfde stukjes Kiki uitgeknipt en aan de doos vastgemaakt. Wat grappig, nu is het net of ik in bed lig. Gelukkig heeft iedereen voor die lekkere zachte stukjes roze gekozen want die zijn ècht lekker zacht. Maar de bloemetjes en de poezen en de pinguïns staan er heel leuk bij.

Het leukste moet nog komen…

we gingen na het opruimen allemaal op de grond zitten en aten een lekker stukje fruit. Daarna werden er tissues uitgedeeld. De kinderen leerden een liedje over snotteren en proesten (dat had ik ook de hele week al lopen doen). Weet je wat we dan moeten doen: hand voor je mond, je zakdoek pakken en je neus snuiten. Sjongejonge wat hebben we daar veel bij gelachen.

ik weet niet waar het liedje vandaan komt, maar het gaat zo:

Snotter de snotter, hatsjoe, hatsjoe!

Ben je verkouden? Hatsjoe, hatsjoe!

Dan proest ik in het rond,

dus handen voor je mond.

Pak je zakdoek maar….

Snuiten maar!

Ik wil wel geloven dat lachen gezond is, want ik voel me nu echt een stuk beter!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *