Kiki in Holland

Kiki is helemaal in haar nopjes: er hangen vandaag allemaal rood-wit-blauwe slingers en er staat een hele grote vlag midden in de kamer. Wat mooi! Ze klapt in haar handen en kan niet wachten tot de kinderen komen – dan wil ze alles laten zien! Dan zit ze ineens een tafel staan met een koets en twee poppetjes erin. “Kijk, dat zijn de koning en de koningin”. En wat mooi – er was voor alle kinderen een kroontje. Daar moesten ze natuurlijk allemaal mee op de foto, maar dat deden ze niet voordat ze met z’n allen een heuse troon hadden versierd.

Samen met de kinderen ontdekten ze een heleboel mooie plaatjes van de Koning en de Koningin van Nederland. En ja – wat is dan Nederland? Kiki en de kinderen komen gezellig in de kring zitten om boekjes te lezen over Nederland, en van alles te leren over Nederland. Zo heb je bijvoorbeeld een molen. Daar hoort natuurlijk ook het liedje bij “Zo gaat de molen”, en dat hebben we dan ook vaak gezongen samen. We maakten samen een hele grote molen die echt kan draaien, en alle kinderen mochten hun eigen molen verven.

Er was nog veel meer te beleven: over bruggen, klompen, tulpen… en over het moois dat je in het voorjaar allemaal hebt. Dan is er ook niks mooiers dan om echte bloemen in huis te halen. Tulpen uit de winkel – en niet te vergeten die ene mooie gele die één van de kinderen meebracht – maar ook de bloemetjes die alweer in het gras te vinden zijn.

Nederlanders zijn echte kunstenaars: ze kunnen zomaar bedenken hoe je makkelijk ergens overheen kunt komen. En met zoveel verschillende bruggen gaat dat heel mooi. We keken naar de plaatjes, en sommige kinderen mochten mee in de auto, zo reden we over bruggen heen en onder tunnels door. Maar we hebben ook zelf geprobeerd om bruggen te bouwen met de blokken en met Duplo. Prachtige bouwwerken zijn het geworden!

We hebben nog meer gedaan met Nederlandse kunst, we hebben het prachtige boek “Blop” gehaald van de bibliotheek, en daar hebben we vaak in gekeken en uit gelezen. Kiki is het helemaal met de kinderen eens, in dit leuke boek valt veel te ontdekken. Daarna hebben we zelf geverfd, kleuren gemengd, de handen gestempeld en we hebben onze handen gestempeld als prachtige vlaggen. Buiten gingen we gezellig door. Kiki liet zien dat je ook kunt tekenen met takjes. Wat is dat leuk om te doen, dat gaan we vast nog heel vaak herhalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *